tirsdag 9. februar 2010

De utviste

Lørdag 06.02.10 var det gjensynstreff på Jæren folkehøyskole. Vi skulle vise kabareten vår, Press Play, til fjorårselevene. Siste av 9 forestillinger. Endelig! Stemning var fantastisk, og tilbakemeldingene kunne ikke vært bedre. Deilig å vite at så mye arbeid lønte seg til slutt. Kvelden videre bestod av mat, mer underholdning, kake og korslag (kjempegøy!). Så stod puben for tur. Men først tok mange av oss litt å drikke før vi gikk ned. Noen av oss tok bare noen slurker, andre litt mer, mens noen bare deltok uten å drikke.

På puben var det liv! Tror aldri jeg har sett så mange mennesker der nede før. Folk var i godt humør og Jæren-sangen ble sunget gang på gang da pubsjefen sjøl slo av musikken og prøvde å få folk ut. Folk endte til slutt opp litt her og der, noen på nach på Jæren hotell, andre rundt omkring på internatene. De fleste var nok enige om at kvelden hadde vært svært vellykket.

Rundt middagsbordet på søndag satt det mange trøtte tryner. Noen ganske triste, med tanke på at gjensynstreffet snart var over. En etter en dro fjorårselevene hjem, og skolen virka plutselig usedvanelig tom. Etter tre uker med intens kabaretjobbing (både skriving og øving), en uke med 9 forestillinger og en helg full av opplegg, var det deilig å endelig få litt ro. Men denne roen skulle ikke vare lenge.

Mandags morgen stod rektor Dag foran alle elvene og snakka om helgens hendelse. Tilsynslærerne hadde tatt en elev på fersk gjerning, men Dag sa at han visste at det lå mer i gjerdet. Samvittighetsfulle som vi var, meldte vi som hadde sittet på 118 oss, selv om vi ikke var tatt. Etter en moralpreken fra elevrådet, meldte flere seg. Til slutt hadde rektor 49 stk på lista, og 49 stk ble utvist i tre dager, uansett hvor mye alkohol en hadde rørt, eller om en kun hadde deltatt uten å selv drikke.

Og der røk Raulandturen, trodde vi. Vi i surfeklassen hadde gleda oss veldig til å møte Tyrilistiftelsen, en stiftelse som hjelper rusmisbrukere ut i et vanelig liv. Jan Bjarte (læreren vår), som er hodet bak Tyrili brettklubb, hadde nok gleda seg veldig til å ha oss med denne uka. Men det gikk jo ikke helt som planlagt, ettersom hele surfeklassen (minus Eirik) ble utvist. Etter litt fram og tilbake fant Jan Bjarte ut at de som ville kunne komme opp på onsdag.

Helene, Charlotte og jeg hadde ikke lyst til å gå glipp av møte med Tyrili, så vi tenkte derfor ut en plan, og kom fram til at vi skulle reise hjem til meg, for så å kjøre bilen min opp til Rauland. Problemet da var at bussen til Larvik ikke gikk før tirsdags morgen. Heldigvis har Helene mange venner i Stavanger, og vi fikk bo hos Sven Ole og Thomas. Skal si vi ble lettere overrasket over leiligheten. Vanvittig strøken, stor stue, stort bad, badstue, fint kjøkken og store soverom. Vi fikk til og med servert kylling og ris, med kake til dessert. Det kunne rett og slett ikke blitt bedre. Vi var i bunn og grunn ganske fornøyde med å ha blitt utvist.


Thomas lagde digg mat! -->

Vi sitter nå i Larvik og gleder oss veldig til å reise til Rauland i morra. Dagen i dag har gått med på å kjøre buss, spise mat, lese om oss selv i diverse aviser, høre om oss selv på radioen og se oss selv på nett-tv. Ler av hele saken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar