mandag 15. februar 2010

Sult, bølger og våtdraktdusj.

I dag spratt vi opp da vekkerklokka ringte åtte. Charlotte dro fra gardinene og titta ut etter bølger. Vi bor nemlig så nær sjøen at vi kan se bølgene fra vinduet. ”Det er flatt,” sa Charlotte litt mutt. Helene og jeg kikka også ut, men fant ut at det var bølger, bare ikke så store. Av redsel for å vekke Torkild torde vi ikke gå gjennom rommet hans for å komme til kjøkkenet. Vi hoppa derfor ut i vannet uten mat i magen. Selv hadde jeg ikke spist siden klokka seks kvelden før. Charlotte hadde ikke spist siden klokka fire. ”Vi glemmer sulten når vi kommer i vannet,” mente Helene. Og det gjorde vi.

Vi lå først litt inne i hvitevannet for å teste om vi fortsatt hadde skillsene inne. Det hadde vi, så vi padla raskt litt lengre ut. Bølgene ble bare bedre og bedre etter hvert, og sola titta opp over fjellene i halv ellevetida. Vi hadde hele stranda helt for oss selv. For et herlig liv! Slitne, fornøyde og sultne gikk vi opp av vannet i ellevetida. Da vi fant ut at vi fikk lov til å skifte inne og gå rett i dusjen, ble vi sjeleglade. Det var så fantastisk å ta av seg våtdrakta i dusjen. Sånn skulle vi hatt det på skolen!

Etter en deilig dusj fikk vi endelig traska oss bortover til butikken. Ottos kolonial. Eneste butikken i Hoddevik. Da vi kom inn i butikken ble vi lettere overrasket. Butikken, hvis det kan kalles det, var ekstremt liten og kjempedyr. Jeg og Helene endte opp med å kjøpe en knekkebrødpose som hadde gått ut på dato og en skinkeost. 65 kr! Hurra for sultne mager. Selv om vi i utgangspunktet hadde bestemt oss for å ikke kjøre noe sted før fredag, måtte vi bare sette oss i bilen og kjøre til nabobygda for å handle inn litt ordentlig mat.

Vel, han har i alle fall youghyrter gått ut på dato i desember, råtten frukt og gammelt knekkebrød. Søt var han i alle fall. Han lurte veldig på hvorfor vi hadde reist så langt, for det var jo bølger på Jæren også. Det visste han, for der hadde han vært!

Da vi kom tilbake begynte vi å rydde i surfebutikken. Sakte, men sikkert ble den finere og finere. Regner med at vi blir ferdig i morgen. På onsdag kommer en klasse på 25 stk fra Norfjord FHS som skal bo her en natt. Torkild regner da med litt salg i butikken, så vi skal prøve vårt beste for å gjøre den strøken.

Dagens middag: Taco!

I dag har vi lært:

• At det er EKSTREMT glatt å gå på snø/is med våtdraktsko (ja, jeg tryna skikkelig!)
• At det er dumt å ikke spise frokost.
• At det er lurt å sjekke om leachen er i god stand før man går ut i vannet (ja, den røk!)
• At man alltid burde sjekke utløpsdato før man kjøper en matvare (nei, vi sjekka ikke datoen på knekkebrødet før vi kjøpte det.)
• At man ikke alltid skal anta at det er butikk overalt.
• At det er lurt å hamstre mat før man drar til et øde sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar